Dressuurwedstrijden van start

Zondag 19 september zijn we op de manege weer van start gegaan met de dressuurwedstrijden. Er volgen nog twee wedstrijd-zondagen. Deelnemers kunnen meedoen aan de competitie en rijden dan alle drie de zondagen. Je kan ook gewoon een zondag meedoen en rijden voor de dagprijzen.
Er werd begonnen met de categorie F-start. Dit zijn proeven voor kinderen die nog niet zo veel rijervaring hebben. In deze categorie werd Jade Esseboom 1e op Annie met 237 punten, 2e werd Puck van Renswoude op Spetter met 230 punten, en 3e werd Sem Bakker op Vivian met 226 punten.
Vervolgens kwamen de jeugd ruiters aan de start in de F1 en F2. Dit zijn proeven voor kinderen met enige rijervaring. In deze proeven wordt het rijden in galop nog niet gevraagd. Er waren 11 starts in deze rubriek en de punten lagen niet zo ver uit elkaar. Als eerste is geëindigd Karlijn van de Brug op Flicka met 237 punten, 2e werd Noa Sedney op Aranka met 233 punten en 3e Tijn Loevering op Be Boy met 232 punten.
In de groep jeugd F3 en hoger werden er twaalf proeven gereden. Vanaf de F3 wordt er in de proeven wel galop gevraagd. Hoe hoger de F proef hoe moeilijker het wordt. In deze groep werd eerste Hope Meijlink op Trix met 216 punten, 2e werd Babette Doornebal op Skydancer met 216 punten en 3e Quinten Leusink op Be Girl met 215 punten.

Ilse Wanner op Dolly

In de laatse groep (jong) volwassenen werd er ook serieus gereden voor de hoogste eer. De twee ruiters op de Tinkers die meededen wisten de jury te overtuigen dat ze bij de beste van de groep horen. Eerste werd Ilse Wanner op Dolly met 228 punten, 2e werd Rhea Schols met Noa met 215 punten en 3e werd Karen Siewers op Donald met 215 punten. We kijken terug op een geslaagde en gezellige dag.
De volgende wedstrijd is op zondag 14 oktober. Degene die mee willen doen kunnen zich via de mail of aan de bar opgeven.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.