Verzorgpony of -paard

Het is nu mogelijk om je favoriete pony of paard één of meer dagen te verzorgen. Je kunt dan op één of meer vaste dagen per week van de pony of het paard genieten.
Wat houdt het in?
- Met een verzorgpony/-paard mag je op een dag 2 uur rijden, waarvan 1 uur in de les
- het andere uur mag je vrij rijden in de binnenmanege. Je mag niet springen. De bakdeuren/-hekken moeten altijd dicht zijn zowel binnen als buiten.
- Als je CBR-3/ruiterbewijs hebt mag je ook in de buitenmanege rijden of een rondje naar buiten, achter de manege. Wanneer je naar buiten gaat, moet je dat melden bij het personeel.
- Je mag ook wandelen – alleen op het terrein – maar die tijd gaat van het vrij rijden af.
- En uiteraard hoort een goede poetsbeurt er ook bij!
- Je mag de pony/paard niet losgooien in de bak, paddock of weiland.
- Je kunt een verzorgpony/-paard huren voor
o een doordeweekse dag, (i.v.m. weidegang) tussen 13.30 en 19.00 uur
o zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur
o zondag tussen 10.00 en 17.00 uur
- Als de pony/paard nodig is voor evenementen in het weekend wordt voor die week de dag en/of de tijden in overleg bepaald.
- wanneer je meegaat met een bosrit wordt er naast het vaste bedrag nog een les van de kaart afgeschreven.
- De kosten bedragen voor één dag in de week:
o tot en met 15 jaar: € 100,- per maand
o 16 en 17 jaar: € 120,- per maand
o vanaf 18 jaar: € 140,- per maand
- De afspraken m.b.t. de verzorgpony/-paard zijn voor minimaal een maand. Wanneer je wilt stoppen is er een opzegtermijn van een maand. Voor het overige gelden alle regels uit de lesovereenkomst. Bij afmelden minimaal 24 uur van te voren mag binnen het kwartaal worden in gehaald, in overleg.
Wanneer je eenmalig, b.v. in de vakantie een pony wilt verzorgen dan gelden dezelfde regels. De kosten bedragen dan voor jeugd t/m 15 jaar € 25,- voor een dag. De oude mogelijkheden voor het leasen komen hiermee te vervallen.

Wanneer je belangstelling hebt voor een verzorgpony of –paard, kun je het met je instructeur overleggen. Dan worden er verdere afspraken gemaakt en kun je alle vragen stellen.

Comments are closed.