Dressuurproeven

Ieder voorjaar en najaar hebben we leuke dressuurwedstrijden volgens de ruiteropleiding van de KNHS (de F-proeven).

Speciaal voor de beginners die in de guppenclub en de opstartlessen rijden hebben we de F-start-proeven. De F-start-proeven worden in kleine groepjes gereden en de ruitertjes worden zo nodig geholpen. Als je vier F-start-proeven hebt gereden dan krijg je het F-start-diploma waarmee je over kan naar de F1.

De wedstrijden worden gereden volgens de KNHS-ruiteropleiding Brons. De proeven, de theorie en alle informatie staan in het boek ‘Leer paardrijden met plezier’, verkrijgbaar voor € 14,95 in de kantine. Ook kun je voor € 4,99 de de KNHS-app downloaden. In de app staan alle F-proeven, maar niet de theorie.

Spelregels:

  • De proeven lopen van F1 t/m F15.  Bij de dressuurproeven moeten vanaf de F3 vijf promotiepunten worden gehaald voordat een ruiter door kan stromen naar een volgend niveau. Voor de F1 en F2 zijn dat er vier.
  • Bij de even categorieën(F2, F4 etc.) moet voor het laatste promotiepunt een diploma worden behaald. Bij een aantal diploma’s hoort ook een theorietest. Dit wordt op de startlijst vermeld.
  • De startlijst wordt van te voren opgehangen en op www.manege-groenewoude.nl geplaatst.
  • Je mag twee favoriete paarden/pony’s  opgeven, maar de manege deelt in op wie je rijdt.
  • Wedstrijdtenue is niet verplicht, maar wel netjes! Wanneer je geen tenue hebt, draag dan een manegetrui, een nette blouse, trui of bodywarmer. Draag je haar in een vlecht of staart. Als je handschoenen draagt, moeten deze wit zijn. En laarzen of chaps moeten netjes schoon zijn.

 

Comments are closed.