Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Wat is TREC?

TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk ‘competitieve ruiter trektochttechnieken’. Deze van oorsprong Franse sportvorm werd ontwikkeld om de bekwaamheid van de combinatie van paard en ruiter tijdens een trektocht te testen.

Deze bekwaamheidstest is inmiddels uitgegroeid tot een vorm van paardensport die zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend wordt. Mede omdat de nadruk bij TREC op het plezier en de samenwerking tussen mens en paard in de natuur ligt, is het een populaire sport in zowel Nederland als de rest van de wereld.

TREC bestaat uit drie onderdelen.

  1. De ‘Parcours d’Orientation et de Régularité’ (POR) is een orientatierit, compleet met kaart en kompas.
  2. De ‘Maîtrise des Allures’ (MA) is een gangenbeheersingsproef, waarbij deelnemers volledige controle kunnen tonen over de gangen van hun paard binnen een gemarkeerde baan.
  3. Tijdens de ‘Parcours en Terrain Varié’ (PTV) worden paard en ruiter getest op gehoorzaamheid (inclusief op de hulpen van de ruiter), bereidwilligheid, souplesse, regelmaat en wederzijds vertrouwen. Het parcours bestaat uit hindernissen die je tijdens trektochten in de natuur tegen zou kunnen komen.

Wat gaan wij doen?

Manege Groenewoude organiseert een cursus TREC rijden. Over de 2 verschillende dagen worden alle onderdelen onder begeleiding geoefend.

 

Voor wie?

Het is voor alle ruiters die een keer wat anders willen doen dan het normale paardrijden. Ben je bezig met CBR of heb je je CBR al gehaald dan is dit zeker een leuke toevoeging.

 

Wanneer:

Zaterdag 19 oktober van 13.30 uur tot 17.00 uur

Zaterdag 9 november van 13.30 uur tot 17.00 uur

 

De kosten bedragen voor 2 lessen:

Jeugd t/m 15 jaar €75

Vanaf 16 jaar €85

Ruiters met een eigen paard: €65