Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Wat is TREC?

TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk ‘competitieve ruiter trektochttechnieken’. Deze van oorsprong Franse sportvorm werd ontwikkeld om de bekwaamheid van de combinatie van paard en ruiter tijdens een trektocht te testen.Deze bekwaamheidstest is inmiddels uitgegroeid tot een vorm van paardensport die zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend wordt. Mede omdat de nadruk bij TREC op het plezier en de samenwerking tussen mens en paard in de natuur ligt, is het een populaire sport in zowel Nederland als de rest van de wereld.

Wat gaan wij doen?

Tijdens de cursus TREC worden alle onderdelen van de TREC geoefend. Deze oefeningen zijn een goede voorbereiding op de obstakels die je tegen komt van de zomer met buiten rijden. De cursus wordt afgesloten met een wedstrijd dag.

Voor wie?

De cursus TREC is voor de stoere ruiter die van een uitdaging houd en graag goed voorbereid wilt zijn op het buitenrijden. Heb je al CBR of ben je bezig met de cursus dan is de TREC ook een goede extra oefening. De eerste 2 lessen zijn voor ruiters die nog geen ervaring hebben met TREC. De oefenwedstrijd en de wedstrijd is ook voor de ruiters die vorige jaar mee hebben gedaan aan de cursus

Wanneer?

De zaterdagmiddagen zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur. De wedstrijd dag is op zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

1e les: 7 maart

2e les: 4 april

3e les: 16 mei ( oefenwedstrijd)

4e les: 14 juni (wedstrijd )

Kosten

De kosten voor de eerste 2 lessen bedragen:

Jeugd t/m 15 jaar € 75

Vanaf 16 jaar € 85

 

Ruiters met een eigen paard: €65

 

De kosten voor de oefenwedstrijd en de wedstrijd bedragen ( de wedstrijd dag is inclusief lunch):

 

Jeugd t/m 15 jaar € 95

 

Vanaf 16 jaar € 100

 

Ruiters met een eigen paard € 85

 

Een losse les kost: € 50

 

Alleen het (oefen) examen kost: € 70