De eerste stappen

Als u er over denkt om te gaan paardrijden, kom dan gerust eens bij ons kijken. Wij zullen u graag van alles vertellen over deze fantastische sport.
Voor zowel kinderen als volwassenen die voor het eerst kennis maken met het paardrijden bestaan er de zogenaamde longe-lessen. Dit is een privéles van een half uur. In het begin houdt de instructeur het paard vast aan de longe, een lange lijn. Tijdens deze lessen wordt veel aandacht besteed aan het evenwicht van de ruiter op het paard en het vertrouwen van de ruiter in het paard.

Tijdens deze privélessen wordt  u de grondbeginselen van het rijden bijgebracht, u leert het paard te besturen en welke hulpen te gebruiken.

Voordat u in een groepsles kunt gaan rijden heeft u ongeveer 5 tot 10 privélessen nodig.
Na deze lessen kunt u in overleg met de instructie  in een geschikte groepsles gaan rijden.

Bent u geïnteresseerd in het volgen van beginners privélessen dan kunt contact opnemen telefonisch of via info@manege-groenewoude.nl.

Groepslessen
De groepslessen worden zoveel mogelijk ingedeeld naar niveau. Voor volwassenen zijn er zowel groepslessen overdag als in de avond. Voor de jeugd is dat doordeweeks in de middag en in de avond en op zaterdag.

Guppenclub
Voor de allerkleinsten is er de guppenclub. Dit is bedoeld voor kinderen jonger dan 7 jaar die krijgen dan een half uurtje les. Tijdens deze les loopt een ouder mee naast de pony.
De kinderen worden door de instructeur beziggehouden met gymnastiek oefeningen en stuuroefeningen. In deze les gaan de kinderen ook in draf. Op een speelse manier raken de kinderen vertrouwd met de pony en de eerste beginselen van het paardrijden.

Kleding
Uw veiligheid is van groot belang, daarom dient u een veiligheidscap te dragen.  Voor de eerste lessen kunt u een veiligheidscap lenen. Ook het schoeisel is belangrijk. Heeft u nog geen rijlaarzen dan zijn rubberlaarzen of hoog gesloten schoenen zonder hak ook geschikt. Wanneer u geen rijbroek hebt let er dan op dat de broek geen dikke naden heeft. Kleding moet niet te strak en te los zitten. Sluit u jack of bodywarmer tijdens het rijden, want los flapperende kleren kunnen een paard onrustig maken.