Voor de ruiters die wat serieuzer verder willen met dressuur en die ook wedstrijden willen rijden zijn er sportgerichte dressuurlessen. In eerste instantie zijn dat F-proeven maar op termijn kunnen de ruiters ook meedoen met de officiële KNHS-wedstrijden op Manege Groenewoude, met een manegepony of –paard.

In deze sportlessen rijd je elke week op een vaste pony of paard (in overleg).  In de lessen, met maximaal 6 ruiters, krijgen de ruiters meer individuele aanwijzingen, wordt het ruitergevoel beter ontwikkeld en wordt aandacht besteed aan houding/zit. Ook wordt de nodige aandacht besteed aan het rijden van dressuurproeven en alles wat bij de wedstrijden komt kijken. De verzorging van ruiter en pony is daar ook onderdeel van. Als er belangstelling is kan er ook aandacht besteed worden aan springen en geoefend worden voor de springwedstrijden.

De sportlessen zijn voor jeugd en volwassenen die vanaf niveau F4 rijden. De sportles kan alleen als extra les. Deelname aan de sportlessen is voor ook minimaal een half jaar. De kosten voor de (extra) sportles zijn gelijk aan een extra les tegen favorietenabonnementstarief (voor jeugd tot 16 jaar € 58,00 per maand, 16-18 jaar € 68,00 en voor volwassenen € 74,00. Voor lease-/eigen paarden € 55,00). Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald. De sportlessen zijn momenteel op maandag en dinsdag om 18.30 uur (springen) en op woensdag om 20.30 uur (dressuur). In overleg met de deelnemers zijn eventueel andere tijden mogelijk. Als je belangstelling hebt komt ben je van harte welkom om te komen kijken.