RV & PC GROENEWOUDE

Manege Groenewoude organiseert één of meerdere keren per maand een KNHS-dressuurwedstrijd. In het zomerseizoen organiseren wij ook KNHS-springwedstrijden. Om deel te nemen aan KNHS-wedstrijden moet je lid zijn van een rijvereniging. Dit is mogelijk bij Rijvereniging Groenewoude. Via onze vereniging kun je lid worden van de KNHS. Ook ruiters van buiten de manege kunnen lid worden van de rijvereniging. Zodra dat is gebeurd, kun je via MijnKNHS online al je wedstrijdzaken regelen, zoals het aanvragen van een startpas of startlicentie.

LIDMAATSCHAP

Als je lid bent van de vereniging, wordt er een startplaats voor je gereserveerd. Je dient je wel per email op te geven voor de wedstrijden. We hebben geen verenigingslessen of andere activiteiten. Wij vinden het wel wenselijk dat leden af en toe helpen bij de organisatie van de wedstrijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ringmeesteren of schrijven bij juryleden.

CONTRIBUTIEGELDEN

Heb je een pony en ben je 18 jaar of jonger dan word je lid van de Ponyclub (PC). Je start dan ook bij de pony’s. De contributie voor dit lidmaatschap bedraagt € 23,- per kalenderjaar. Eerstvolgende gezinsleden volgende gezinsleden krijgen 50% korting.

Ben je 12 jaar of ouder en heb je een paard of ben je ouder dan 18 jaar en heb je e-pony dan word je lid van de Rijvereniging (RV). De contributie voor dit lidmaatschap bedraagt € 26,- per kalenderjaar. Eerstvolgende gezinsleden volgende gezinsleden krijgen 50% korting.

OPZEGGEN LIDMAATSCHAP

Het lidmaatschap van de vereniging/KNHS kan enkel voor de vereniging opgezegd worden. Indien je dus naast je startpas ook je lidmaatschap bij de vereniging c.q. de KNHS wil opzeggen dan dien je dit aan ons te melden; gelieve per e-mail rvgroenewoude@hotmail.com. Lidmaatschappen worden per kalenderjaar gefactureerd. Opzeggingen dienen voor 30 november bij ons binnen te zijn; na die datum kunnen wij deze niet meer doorgeven aan de KNHS en wordt het lidmaatschap automatisch verlengd met een jaar.

BESTUUR

Het bestuur van RV & PC Groenewoude bestaat uit Nikè van de Wiel, Wanda Meijburg, Lotte Luigjes en Rob de Wijs

Voor informatie of als je lid wilt worden kun je bij één van hen terecht.
Ook kun je de rijvereniging bereiken via de mail rvgroenewoude@hotmail.com.

WEDSTRIJDEN

Manege Groenewoude organiseert één of meerdere keren per maand een KNHS-dressuurwedstrijd en in het zomerseizoen ook KNHS-springwedstrijden. We hebben een gezellige kantine, waar je samen met de je fans kan genieten van een hapje en een drankje. Sinds kort hebben we zelfs verse pizza’s uit de steenoven op de menukaart staan! De fans kunnen de proeven bekijken vanuit de kantine. Tijdens het indoorseizoen kan dit ook vanaf de tribune en met de buitenwedstrijden staat ons verhoogde terras klaar.

Je kunt je voor de KNHS-wedstrijden opgeven via rvgroenewoude@hotmail.com of via www.wedstrijdplatform.nl. De startlijst is ongeveer een week van tevoren te vinden op www.wedstrijdplatform.nl.

Het doorstromen naar een volgende proef gebeurt in overleg met de instructeur. Wanneer je een PP hebt gehaald, wordt er een stempel in je Ruiterpaspoort gezet met daarbij de datum van de gereden proef en het aantal behaalde punten.

INDOORSEIZOEN

Tijdens het indoorseizoen wordt ons land weleens geplaagd door regen en sneeuw. Op manege Groenewoude kan je droog je paard opzadelen. Dankzij onze twee binnenbanen ben je droog tijden het losrijden en de proeven. De afmetingen van de beide binnenbanen zijn 20x40m. Deze indoorwedstrijden zijn op zaterdag vanaf ± 16.00-20.30 uur en op zondag van 9.00-18.00 uur. Deze zijn voor pony’s en paarden BB t/m M2.

OUTDOORSEIZOEN

De proeven tijdens het outdoorseizoen worden verreden binnen de witte hekjes. In onze mooie Agterbergbaan hebben we twee ringen uitgezet waar je t/m het M2 voor kunt losrijden. Hierdoor kan je pony of paard al een beetje de baan verkennen. Heb je een jong of onstuimig paard? Je stuurt je paard een stuk rustiger door onze baan dankzij de hoge houten omheining. Vanaf Z1 is er enkel de mogelijkheid om binnen los te rijden. De outdoorwedstrijden op zondag zijn voor pony’s en paarden BB t/m ZZ-licht. De proeven worden de gehele dag verreden van 9.00-20.00u. Op woensdag is het tot en met de M2 van ± 16.00-20.30. Ook zijn er twee springwedstrijden voor pony’s en paarden BB t/m L.

WAAROM STARTEN BIJ MANEGE GROENEWOUDE?

Waarom starten bij Manege Groenewoude?
– Rustige locatie voor ruiter en paard
– Ruim voldoende parkeermogelijkheden
– Flexibelle indeling mogelijk bij gezamenlijk starten
– Strakke Agterberg buitenbaan
– Gezellige kantine met een grote variatie aan warme en koude gerechten
– Zonnig terras tijdens het outdoorseizoen
– Tribune tijdens het indoorseizoen

DE DATA VAN DE OUTDOOR WEDSTRIJDEN 2019:

Dressuur
– zondag 7 juli
– woensdag(avond) 17 juli
– zondag 18 augustus
– zondag 1 september
– zondag 22 september

Springen
– zondag 15 september

Manege groenewoude biedt een prachtige Agterberg buitenbaan en een rustige locatie voor ruiter en paard!

LIDMAATSCHAP KNHS

Bij je KNHS-lidmaatschap krijg je 2x per jaar Paard&Sport Magazine gratis thuis en profiteer je van nog meer voordelen, waaronder de verzekeringen en korting op producten en evenementen. Iedereen met een KNHS-lidmaatschap, dus ook alle KNHS Ruiter- en Menbewijshouders en houders van het Ruiterpaspoort, is uitgebreid verzekerd op, naast en rondom het paard. Facultatief kun je (met KNHS-korting) de Nationale Sportpolis afsluiten bij Zilveren Kruis. Deze zorgverzekering is afgestemd op sporters. Met een verenigingslidmaatschap kun je bovendien een startpas aanvragen om mee te doen aan officiële wedstrijden.

Het lidmaatschap van de KNHS kost in 2019 €25,- per kalenderjaar. Wil je officiële KNHS-wedstrijden rijden, dan heb je een startpas of startlicentie nodig. Het lidmaatschap van de KNHS geldt per kalenderjaar en wordt aan het eind van ieder jaar automatisch verlengd. Wil je dat niet, meld je dan zo snel mogelijk af bij de vereniging, maar in ieder geval voor 30 november. Je startpas kun je op ieder gewenst moment alvast afmelden via MijnKNHS.nl. Ben je al lid bij de KNHS en heb je “producten” als een ruiterbewijs of FNRS-ruiterpaspoort, dan brengt de KNHS enkel de kosten in rekening bij je langstlopende/eerste nog actieve KNHS “product”.

STARTPASSEN

Startpassen kun je zelf aan- en afmelden via “mijn KNHS” maar wij kunnen dit ook voor jou doen. De KNHS factureert de kosten van de startpas direct aan het lid zelf. Klik hier voor de actuele prijzen van de startpassen.

IMPULSWEDSTRIJDEN OF BB-RUBRIEKEN

Als je lid bent van de KNHS dan mag je onbeperkt meedoen aan zogenaamde Impulswedstrijden of BB-rubrieken. Bij die wedstrijden worden geen winst- en verliespunten bijgehouden. Ideaal als je af en toe een wedstrijdje wilt rijden of eerst eens wilt proberen of het wat voor je is. Voorbeelden zijn de impulswedstrijden endurance, oefendressuur, BB-springwedstrijden en BB-crossjes. Heb jij een Ruiterpaspoort, KNHS Ruiterbewijs of KNHS Menbewijs? Dan mag je dus zonder startpas meedoen aan Impulsrubrieken. Pas als je mee wil doen aan de reguliere wedstrijden vanaf de klasse B heb je een KNHS startpas nodig. Om een startpas aan te vragen moet je lid zijn via een KNHS-vereniging en dus een verenigingslidmaatschap afsluiten.

BIXIE RUBRIEKEN

De Bixie Rubrieken voor dressuur, springen en mennen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Naast leuke spelletjes is er ook een begeleidingsproef voor de allerkleinste ruiters die nog niet zelfstandig kunnen sturen. Meedoen mag vanaf je 4e verjaardag t/m het jaar waarin je 13 jaar wordt. Van 4 tot 6-jarige leeftijd mag je alleen meedoen aan de Bixierubrieken waarin je begeleid wordt. Vanaf 6-jarige leeftijd mag je meedoen aan alle Bixierubrieken. Meedoen aan mennen mag vanaf je 7e verjaardag.

Kinderen kunnen hieraan meedoen als ze lid zijn van de KNHS en de gratis Bixie Startkaart/Stempelkaart hebben. Voor kinderen die nog geen lid van de KNHS zijn, kunt u direct een individueel lidmaatschap afsluiten. Dat kost in 2019 €25,- voor het gehele kalender jaar.

PONYMETINGEN

Alle pony’s moeten voor ze in de sport worden uitgebracht zijn gemeten. Het meten dient tot en met de achtjarige leeftijd jaarlijks plaats te vinden tussen 1 januari en 1 april. Wanneer een pony niet binnen die periode gemeten kan worden (vb. door aankoop van de pony in mei) moet de pony voor de eerste start worden gemeten.

De stokmaat is de hoogte van een vierkant staand paard of een pony zonder hoefijzers, gemeten van het hoogste punt van de schoft tot aan de grond.

De KNHS kent vijf categorieën in stokmaat:
Categorie A:
stokmaat tot 117 cm
Categorie B: stokmaat van 117 cm t/m 126,9 cm
Categorie C: stokmaat van 127 cm t/m 136,9 cm
Categorie D: stokmaat van 137 cm t/m 148,0 cm
Categorie E: stokmaat van 148,1 cm t/m 156,9 cm

Wil je lid worden van onze gezellige vereniging of komen starten op ons fijne terrein? Mail ons!