Missie
Veiligheid & Welzijn
Accommodatie
Maatschappelijke
FACILITEITEN
Ons team
Onze Pony’s
Onze Paarden

MANEGE GROENEWOUDE

Manege Groenewoude is een veelzijdige, gezellige manege gelegen aan de rand van de gemeente Woudenberg. Educatie en verbinding tussen mens en dier, door een diervriendelijke omgang naar paarden en pony`s, staat bij ons centraal. De manege verzorgt lessen en activiteiten op alle niveaus in de verschillende takken van paardensport zoals dressuur, springen en carrousel. Manege Groenewoude is vooral ook een levendige manege, met een actieve KNHS Rijvereniging, een goed gevulde wedstrijd- en activiteitenkalender en enthousiaste instructeurs en stalmedewerkers.

Daarnaast heeft de manege een goed geventileerde pensionstalling. De paarden en pony’s op Manege Groenewoude krijgen gedurende de zomerperiode, als de weersomstandigheden het toelaten, dagelijks weidegang. Tijdens de winterperiode kunnen de paarden in de paddocks. Verder beschikken de paarden over ruime en goed verzorgde stallen op stro.

De manege is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en is door de branche ingedeeld in de een na hoogste categorie. De FNRS stelt hoge eisen aan onder andere de verzorging van de paarden, de kwaliteit van het materiaal, de lessen en de veiligheid. Tevens hebben wij als manege het Keurmerkeninstituut een veiligheidscertificaat verkregen. Dit houdt in dat wij op een verantwoorde wijze omgaan met mens en dier. Onder leiding van gediplomeerde en ervaren instructeurs leren wij je verantwoord de kneepjes van het paardrijden. Er wordt uitstekend dressuurmatig lesgegeven, op diverse niveaus, met persoonlijke aandacht voor zowel de ruiters en amazones als de pony’s en paarden.

Manege Groenewoude is een gastvrije manege, waar we een plezierig verblijf bieden aan paarden, pony`s, ruitersportbeoefenaars en personeel. Sinds 2017 verwelkomen wij ook gasten in onze B&B met uitzicht op de crossweide. Wij heten je van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 22:00 uur
Weekend van 07:30 tot 20:30 uur

Bij evenementen kunnen de openingstijden wijzigen.

MISSIE

Vanaf 1985 verwelkomt manege Groenewoude haar klanten met veel plezier en passie. Sindsdien realiseren we ons doel om volwassenen en kinderen op een verantwoorde manier te leren paardrijden. We laten je kennis maken met de karakters en de verzorging van deze prachtige dieren. Wij zien dat een luchtige educatieve werkwijze bijdraagt aan een optimale verbinding tussen paard en mens. Wij streven hiernaar in al onze activiteiten, onder leiding van gediplomeerde instructeurs. We werken graag in een familiaire sfeer met vele enthousiaste vrijwilligers.

VEILIGHEID & WELZIJN

Bij Manege Groenewoude staat het welzijn en de veiligheid van mens, pony en paard voorop. Daarmee zijn we een 5-sterren manege met veiligheidscertificaat, een uitstekende reputatie en ambitieuze plannen voor de toekomst. Meerdere medewerkers en vrijwilligers hebben een BHV-certificaat en/of EHBO-diploma, daarnaast beschikken wij over een AED reanimatie apparaat. Om deze veiligheid te waarborgen willen we je daarom uitnodigen om de huisregels, met daarin o.a. de rijbaanregels goed door te nemen.

We laten je kennis maken met de karakters en de verzorging van deze prachtige dieren.

ACCOMMODATIE

Manege Groenewoude is gelegen in een bosrijke omgeving tegen de rand van Woudenberg, door de ligging zijn wij vanuit de hele regio uitstekend bereikbaar. Het prachtige natuurgebied Den Treek is één van de grootste buitenrijgebieden van Nederland en ligt op circa 15 minuten stapafstand van onze manege. De faciliteiten zijn de afgelopen jaren grondig verbouwd en vernieuwd, hiermee kunnen we de veiligheid en het comfort van ruiter en paard waarborgen. Mede dankzij deze verbouwingen kunnen wij grote evenementen gemakkelijk en professioneel organiseren en realiseren. Manege Groenewoude heeft de beschikking over ruim 11 ha en is daardoor ruim van opzet. Meer dan 8 ha is in gebruik als weide zodat de paarden gedurende het weideseizoen voldoende ruimte hebben. De paarden en pony’s staan in keurige stallen, er zijn twee binnen rijbanen, een prachtige Agterberg buitenrijbaan, een stapmolen, paddocks, een overdekte longeerbaan en een rolstoeltoegankelijke kantine/bar met lekkere hapjes en drankjes en moderne slaapaccommodaties.

MAATSCHAPPELIJKE FUNCTIE

Het gehele jaar door worden er wedstrijden en activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Manege Groenewoude is daarmee niet alleen het perfecte adres om te leren pony- of paardrijden, maar ook een ontmoetingsplaats en een ‘familie’ voor ouders, kinderen, familieleden en liefhebbers van paarden en pony’s. Vanuit de geheel vernieuwde rolstoeltoegankelijke kantine kan iedereen de wedstrijden en lessen volgen onder het genot van een hapje en een drankje. Gemotiveerde studenten (in de paardenbranche) kunnen bij ons stage lopen op ons veelzijdig bedrijf; informeer naar de mogelijkheden via info@manege-groenewoude.nl

Stichting PonyPret
Stichting Groenewoude Maakt Paardrijden Mogelijk heeft als doel; kinderen, jongvolwassenen en volwassenen die door een beperking en/of hun financiële situatie niet kunnen paardrijden, toch te kunnen laten paardrijden. Stichting Groenewoude Maakt Paardrijden Mogelijk financiert groepsactiviteiten of individuele activiteiten die Manege Groenewoude aan deze doelgroep aanbiedt. Voor meer informatie en donaties bezoek de website www.stichtingponypret.nl

FACILITEITEN

Manege Groenewoude heeft de beschikking over ruim 11 ha en is daardoor ruim van opzet. Meer dan 8 ha is in gebruik als weide zodat de paarden gedurende het weideseizoen voldoende ruimte hebben.

De overige faciliteiten van de manege
– Binnenmanege (20×40m)
– Binnenmanege (20x40m) met veel spiegels om te trainen
– Buitenbaan (45 x 65 m) met Agterbergbodem
– Overkapte buitenbaan 20x40m waarin gelongeerd kan worden
– Gedraineerde paddocks
– Stapmolen/trainingsmolen (voor 6 paarden)
– Spuitplaats koud water
– Spuitplaats warm water
– Solarium

– Royale houten zadelkasten
– Een gezellige kantine met uitzicht op de binnen- en buitenrijbaan
Slaapaccommodatie
Een vergader- en activiteitenruimten
– Educatie/leslokaal

ONS TEAM

We hebben een hechte gemotiveerde groep instructeurs en medewerkers die zich iedere dag met passie inzetten voor het welzijn van onze paarden, klanten en bezoekers. Daarnaast zijn er altijd stagiaires die ons ondersteunen voor het praktijkgedeelte van hun opleiding. Zonder alle vrijwilligers zou de manege niet zijn wat hij nu is. Op alle gebieden zijn er mensen die hun steentje bijdragen om de paarden in topvorm te houden, de accommodatie te onderhouden en evenementen mogelijk te maken. Met deze mooie groep mensen vormen wij een warme familie. Wij heten je hartelijk welkom!

Hetty de Koning
Hetty de KoningEigenaar / instructrice
Rob de Wijs
Rob de WijsEigenaar / Instructeur
Bart de Wijs
Bart de Wijs
Kimberley Dijker
Kimberley DijkerInstructrice

AAN- EN VERKOOPADVIES

Ben je op zoek naar een eigen paard of pony? Of wellicht sta je al op het punt er een te kopen en twijfel je? Wij kunnen je helpen bij het nemen van deze belangrijke beslissing. Naast de standaard keuringen die wij zeker aanbevelen, kunnen wij ook adviseren of het paard/pony past bij jou, jouw ambities en rijniveau.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

ONZE PAARDEN EN PONY’S

Bij ons staan de paarden centraal, zij zijn onze trouwe medewerkers. Daarom doen wij ons best voor zorg op maat. Dit houdt voor ons in; passend harnachement, regelmatige bekapping, ontwormen, goed geventileerde boxen op stro waar ze elkaar kunnen zien en lekker naar buiten kunnen kijken. Wanneer mogelijk gaan de paarden dagelijks naar buiten voor de sociale contacten. In de zomermaanden kan dit op de 8 ha weide die bij de manege hoort.

Op de manege staan zo’n (aantal) manegepaarden en pony’s. De een al heel lang, de ander sinds een paar maanden. Elk paard heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Hieronder kun je alvast kennismaken met de dieren. Paarden hebben net als mensen eigen karakters. De ene is liever lui dan moe, de ander altijd in voor een lolletje, een derde een haantje de voorste of juist een verlegen muurbloempje: je vindt dat soort karakters ook onder paarden.

ONZE PONY’S

TE LEASE
ARANKA
ARANKA
TE LEASE
BE GIRL
BE GIRL
TE LEASE
BINKY
BINKY
TE LEASE
DOLLY
DOLLY
TE LEASE
FLICKA
FLICKA
PRIVÉLES TOPPER!
JUPITER
JUPITER
TE LEASE
KIKI
KIKI
TE LEASE
NOA
NOA
TE LEASE
POLLY
POLLY
TE LEASE
POPEYE
POPEYE
TE LEASE
ROSAIR
ROSAIR
TE LEASE
SKYDANCER
SKYDANCER
TE LEASE
TRIXIE
TRIXIE
TE LEASE
VIVIAN
VIVIAN
TE LEASE
WHISPER
WHISPER
TE LEASE
WINTER
WINTER

Wanneer mogelijk gaan de paarden dagelijks naar buiten voor de sociale contacten. In de zomermaanden kan dit op de 8 ha weide die bij de manege hoort.

ONZE PAARDEN

TE LEASE
AMIRA
AMIRA
TE LEASE
APPIE
APPIE
TE LEASE
BENTLEY
BENTLEY
TE LEASE
DONALD
DONALD
Verkocht aan een manege klant
FLASHDANCER
FLASHDANCER
TE LEASE
GAZELLE
GAZELLE
TE LEASE
GIGI
GIGI
TE LEASE
HAPPY
HAPPY
TE LEASE
KAYBA
KAYBA
TE LEASE
ROMANOV
ROMANOV
met pensioen
SMART
SMART
TE LEASE