PENSIONSTALLING

Als je voor jouw paard stalling zoekt dan ben je op Manege Groenewoude aan het juiste adres. De manege is ruim opgezet zodat u optimaal van uw paard kunt genieten, zowel recreatief als voor de sport. De paarden staan gestald in goed geventileerde ruime boxen met voldoende daglicht. Gedurende het weideseizoen (half april tot half oktober) kunnen de paarden ook dagelijks weidegang krijgen. Tijdens de winterperiode kunnen de paarden in de paddocks.

FACILITEITEN

Manege Groenewoude heeft de beschikking over ruim 11 ha en is daardoor ruim van opzet. Meer dan 8 ha is in gebruik als weide zodat de paarden gedurende het weideseizoen voldoende ruimte hebben.

De overige faciliteiten van de manege
– Binnenmanege (20×40m)
– Binnenmanege (20x40m) met veel spiegels om te trainen
– Buitenbaan (45 x 65 m) met Agterbergbodem
– Overkapte buitenbaan 20x40m waarin gelongeerd kan worden
– Gedraineerde paddocks
– Stapmolen/trainingsmolen (voor 6 paarden)
– Spuitplaats koud water
– Spuitplaats warm water
– Solarium

– Royale houten zadelkasten
– Een gezellige kantine met uitzicht op de binnen- en buitenrijbaan
Slaapaccommodatie
Een vergader- en activiteitenruimten
– Educatie/leslokaal

VOEDING

Een optimaal voerbeleid zorgt er mede voor dat onze paarden en pony’s gezond blijven. De paarden en pony’s krijgen twee keer per dag ruwvoer en tweemaal per dag krachtvoer. Vier keer voeren verdeeld over de dag zorgt namelijk voor een betere opname van voedingsstoffen.

WEIDEGANG

Manege Groenewoude heeft de beschikking over ruim 11 ha en is daardoor ruim van opzet. Meer dan 8 ha is in gebruik als weide zodat de paarden gedurende het weideseizoen voldoende ruimte hebben. Gedurende het weideseizoen (half april tot half oktober) kunnen de paarden dagelijks weidegang krijgen. Tijdens de winterperiode kunnen de paarden in de paddocks.

Gedurende het weideseizoen (half april tot half oktober) kunnen de paarden ook dagelijks weidegang krijgen.

GEZONDHEID

Onze dierenarts en tandarts
Wij werken samen met onze vaste dierenartsenpraktijk Wellensiek. Tevens werken wij goed samen met andere praktijken. Natuurlijk ben je vrij in de keuze voor de dierenarts van jouw paard. Heb je gekozen voor een andere dierenarts voor jouw paard? Geef dit voor spoedgevallen aan ons door, zodat wij wanneer nodig snel kunnen handelen.

Ontwormingsbeleid
Het lijkt dat de wormen in paardenmest resistent raken voor de huidige kuren. Het is dus van belang een wormenbesmetting tegen te gaan. Daarom voeren wij preventief onderzoek uit. Elk jaar in het voorjaar/zomer wordt de mest steekproefsgewijs van een groot aantal paarden en pony’s onderzocht. In het najaar ontwormen wij standaard alle paarden en pony’s. Klanten moeten kunnen aantonen dat hun paard/pony wormenvrij is. Dit is verplicht.

Onze hoefsmid
Onze vaste hoefsmid is Cees Meel. Hij verzorgt tijdig de hoeven van al onze manege pony’s en paarden. Uiteraard kunnen wij jou in contact brengen met Cees. Maar natuurlijk is je eigen hoefsmid ook van harte welkom.

Gebruik faciliteiten

Stapmolen
Wanneer je je paard zelf in de stapmolen wilt zetten dan kan dat tussen 10.30 en 21.30 uur. Op andere tijden kan dit in overleg. Voor uitleg over het gebruik van de molen kun je altijd terecht bij het personeel. De kosten voor het gebruik van de stapmolen vind je hier.

Buitenrijbaan
De buitenrijbaan kan door alle ruiters gebruikt worden als er geen activiteiten zijn. Voor het behoud van de Agterbergbodem is het van het grootste belang dat de mest direct na het rijden wordt opgeruimd. Wanneer je de mest structureel niet opruimt zien wij ons genoodzaakt na herhaaldelijk te hebben gewaarschuwd een boete van € 5,- per keer op te leggen. Maar iedereen ziet het belang in van een goede rijbaan, daarom komt dit gelukkig zelden voor. Ruiters en amazones die niet met hun paard gestald staan op Manege Groenwoude mogen voor €10,- gebruik maken van de rijbanen.

Overdekte achterbaan
De overdekte achterbaan is in eerste instantie bedoeld om te longeren en als uitwijkmogelijkheid voor privélessen en kinderfeestjes. Losgooien van paarden in de longeerbak is toegestaan als alle paddocks bezet zijn en voor beperkte tijd. Degene die het paard losgooit moet in de buurt blijven. Longeren en rijden hebben voorrang op losgooien.

Paddock-abonnement
Het is in de winter mogelijk om je paard of pony een aantal uren per dag buiten te laten zetten in één van de paddocks. De paarden gaan in groepjes naar buiten. Hier zijn maandelijkse kosten aan verbonden. Dit bedrag is inclusief het buiten- en binnen zetten door de manege. Wanneer je je paard eenmalig in de paddock wilt laten dan kan dat natuurlijk ook.

Wij adviseren een waterdichte deken te gebruiken die ook geschikt is voor buiten. De kosten voor het om- en afdoen van beschermers vind je hier. Voor gebruik van alle rijbanen, paddocks en de stapmolen geldt dat na gebruik de mest dient te worden opgeruimd. Ook dient de laatste gebruiker de lampen uit te doen.

KNHS
Manege Groenewoude organiseert één of meerdere keren per maand een KNHS-dressuurwedstrijd en in het zomerseizoen ook KNHS-springwedstrijden. Deze wedstrijden zijn voor ruiters met een eigen paard of pony. Om deel te nemen aan KNHS-wedstrijden moet je lid zijn van een rijvereniging. Dit is ook dicht bij huis mogelijk. Rijvereniging Groenewoude is namelijk gehuisvest op Manege Groenewoude. We staan je graag te woord bij al je vragen rondom je KNHS-lidmaatschap.

Hier vind je meer informatie over onze wedstrijden en vereniging.