PONYPRET

Informatie Stichting Groenewoude maakt Paardrijden Mogelijk
Doel van de Stichting is om kinderen, jong volwassenen en volwassenen die door een beperking en/of hun financiële situatie niet kunnen paardrijden, dit voor hen toch mogelijk te maken. Stichting Groenewoude maakt Paardrijden Mogelijk financiert groepsactiviteiten of individuele activiteiten die Manege Groenewoude aan deze doelgroep aanbiedt. Stichting Groenewoude maakt Paardrijden Mogelijk heeft geen winstoogmerk. Activiteiten worden betaald uit giften en sponsoracties.
De activiteiten van de Stichting hebben hun oorsprong op 15 augustus 2013. Eigenaresse Hetty de Koning van manege Groenewoude wilde als verjaardagscadeau vijftig kinderen die door de financiële situatie thuis niet kunnen paardrijden, een leuke en sportieve middag bezorgen. In groepen hebben de kinderen pony gereden, gepoetst, een puzzelspeurtocht door de manege en nog veel meer activiteiten gedaan. Om dit initiatief voort te kunnen zetten is begin 2014 de Stichting Groenewoude maakt Paardrijden Mogelijk opgericht.

PonyPret
Inmiddels is er een vaste groep kinderen die eens per 2 weken onder de naam Ponypret op woensdagmiddag pony rijdt. De Stichting betaalt de manege een gereduceerd tarief per kind per les. Inmiddels zijn de kinderen ook voorzien van rijbroeken en rijlaarzen, bijeengebracht door vrijwilligers. Een kinderboekenschrijfster heeft zelfs een kinderboek geschreven geïnspireerd door PonyPret. Ook heeft de Stichting ervoor gezorgd dat deze kinderen mee konden doen met ponykamp deze zomer.
Voor informatie over activiteiten van PonyPret kun je mailen naar info@stichtingponypret.nl.

Sponsoractiviteiten
Een aantal keren per jaar organiseert de Stichting in samenwerking met de manege sponsoractiviteiten om geld in te zamelen, zoals het sponsorspringen, verkoop van tweede hands paarden- en ruiterspullen, een loterij, verkoop van artikelen door kinderen zelf gemaakt , een grabbelton, hoogterecord springen.
Wanneer u een bijdrage wilt leveren aan de doelstellingen van Stichting Groenewoude maakt Paardrijden Mogelijk kunt dit doen op bankrekeningnummer NL89RABO 0175485615.